Прокуратурата обвини полицая в убийството на родителите му

Пловдивската Окръжна прокуратура повдигна обвинение в квалифицирано двойно умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на институцията днес. Според обвинението той умишлено е умъртвил майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел.

От доказателствата по делото – множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия,  е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това му качество.

За извършеното престъпление по  чл. 116 ал.1 от Наказателния кодекс законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Днес Окръжната прокуратура внася искане в Окръжен съд-Пловдив  за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Венцислав Караджов.

Припомняме, че в ареста от снощи е и съпругата на полицая Каля Караджова. Засега тя е задържана за 24 часа за съучастие в престъплението. Още не е ясно дали тя ще се сдобие с обвинение за съучастие, или ще бъде пусната от ареста. Повече за ареста й вижте ТУК!

Подобни статии

Top