Прокуратурата отново иска арест за убиец на пътя

sadiysko-chukche

Пловдивският Апелативен съд разглежда днес протеста на Прокуратурата срещу взетата от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на Милан Д. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 от НК за това, че на 12 август 2015 г. при управление на МПС с превишена скорост е причинил по непредпазливост смъртта на 63-годишния Димитър Д.

Припомняме, че на 12 август 24-годишният пловдивчанин блъсна с автомобила си „Алфа Ромео“ и уби възрастния мъж на пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров“ в Пловдив.

На 14 август обаче Окръжният съд освободи Милан под домашен арест, независимо че обвинението поиска най-тежката мярка – задържане под стража.

Тогава от прокуратурата заявиха, че няма да протестират решението на съда, тъй като шофьорската книжка на обвиняемия е отнета и той не може да извърши друго престъпление.

Главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, в което посочва редица пропуски и непрофесионални действия на полицейски служители във връзка с инцидента. Заради това шефът на ОД на МВР в Пловдив Пламен Узунов подаде оставка.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top