Прокуратурата отново иска арест за убиец на пътя

Пловдивският Апелативен съд разглежда днес протеста на Прокуратурата срещу взетата от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на Милан Д. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 ал.3 от НК за това, че на 12 август 2015 г. при управление на МПС с превишена скорост е причинил по непредпазливост смъртта на 63-годишния Димитър Д.

Припомняме, че на 12 август 24-годишният пловдивчанин блъсна с автомобила си „Алфа Ромео“ и уби възрастния мъж на пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров“ в Пловдив.

На 14 август обаче Окръжният съд освободи Милан под домашен арест, независимо че обвинението поиска най-тежката мярка – задържане под стража.

Тогава от прокуратурата заявиха, че няма да протестират решението на съда, тъй като шофьорската книжка на обвиняемия е отнета и той не може да извърши друго престъпление.

Главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова, в което посочва редица пропуски и непрофесионални действия на полицейски служители във връзка с инцидента. Заради това шефът на ОД на МВР в Пловдив Пламен Узунов подаде оставка.

 

Подобни статии

Top