Прокуратурата отцепва района зад съборения тютюнев склад в Пловдив

Пловдивската окръжна прокуратура – Пловдив разпореди обезопасяване и контрол над  сградата на тютюневия склад зад Автогара Юг в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Въз основа на правомощията си по Закона за съдебната власт и с оглед опазване живота и здравето на гражданите, както и предотвратяването на извършване на престъпления или други закононарушения, свързани със събарянето на сградата, магистратите разпоредиха на кмета на община Пловдив и директора на ОД МВР – Пловдив, до приключване на извършващата се проверка да се обезопаси района около сградата на тютюневия склад и в него да не се допускат граждани или автомобили. В района на самата сграда не трябва да се допуска също провеждането на какъвто и да е работен процес, да се изнасят отпадъци и/или други вещи.

В случай на неотложност или възникнала опасност за граждани или друго имущество извън сградата, съответният компетентен орган трябва да изготви писмено становище и молба до Окръжна прокуратура – Пловдив с подробна мотивировка за обстоятелствата, налагащи предприемането на съответни мерки.

Разпореждането на Окръжна прокуратура – Пловдив е връчено на адресатите му за изпълнение, уточняват от прокуратурата.

Подобни статии

Top