Прокуратурата повдигна обвинения срещу наркодилъри в „Столипиново“

Окръжна прокуратура – Пловдив, внесе искане за постоянна мярка „Задържане под стража“ по отношение на двама пловдивчани, привлечени като обвиняеми за разпространение на наркотици в квартал „Столипиново“.

24-годишният Н.М. е с обвинение по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс – за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. 20-годишният Р.И. също е обвинен за държане на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354 а ал. 3 от Наказателния кодекс.

От прокуратурата поясниха, че Н.М. и Р.И. са задържани на 2 октомври на ул. „Шумен“ в „Столипиново“ при специализирана полицейска операция. В момента на ареста Н.М. е изхвърлил на улицата мъжка черна чанта.

При извършения оглед от нея са иззети 39 броя найлонови пликчета, съдържащи зелена листна маса, 53 броя таблетки с жълтеникав цвят, 11 броя найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество.

При претърсване на постройки на ул. „Шумен“ са иззети още електронна везна, две найлонови пликчета със суха зелено-кафява листна маса, пари.

Извършена е експертна справка, която установява, че в пликовете се съдържат – марихуана с общо тегло около 14 грама, амфетамини с общо тегло 7,7 грама и метамфетамини с общо тегло от 9,5 грама.

Подобни статии

Top