Прокуратурата подхвана дистрибуторите на отрови за растителна защита

Районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова разпореди проверка на дистрибуторите на препарати за растителна защита в Пловдивска област, съобщиха от прокуратурата. Повод за крайната мярка са множеството случаи на отровени кучета в Пловдив, както и разследването на журналисти от БНТ2, които си купиха „Ланат“, без да им бъде поискано разрешително за ползването му. /Повече за разследването вижте ТУК!/

Проверката ще бъде извършена съвместно с Икономическа полиция, Областната дирекция по безопасност на храните и на Националната агенция по приходите, на територията на общините Пловдив, Родопи, Марица, Куклен, Перущица, Кричим, Стамболийски, Съединение, Калояново, Хисар, Брезово и Раковски.

В разпореждането на районния прокурор е посочено, че предмет на проверката е цялостната дейност на фирмите, които осъществяват търговия с препарати за растителна защита, нормативната база, по която извършват дейността си и законосъобразността на извършените продажби. Периодът, който ще бъде ревизиран е от 1 септември 2015 г. до момента.

Проверката трябва да бъде приключена в едномесечен срок.  Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пловдив, където ще се преценят по нататъшните действия с оглед установяване на евентуални закононарушения с цел подобряване на обществената среда при търговията с опасни препарати за растителна защита.

null

Подобни статии

Top