Прокуратурата: Случаят в Пловдив не е безобидна шега, а престъпление - DC news

Прокуратурата: Случаят в Пловдив не е безобидна шега, а престъпление

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство спрямо 17-годишния Димитър и 16-годишния Иван, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив.

На 25 септември двете момчета се срещнали с 15-годишната си жертва в градинка до кметството на район „Северен”. Димитър и Иван започнали да се подиграват на момчето, след което  извършили непристойни действия спрямо него, които били заснети с мобилен телефон от друго лице. Видеоклипът впоследствие бил разпространен в интернет.

Арестуваха виновниците за секс гаврата с 16-годишен в Пловдив

По думите на районния прокурор Атанас Илиев, който даде на пресконференция сведения по случая, действията на момчетата грубо нарушават обществения ред и са в разрез с човешкия морал. Той подчерта, че подобни действия не са безобидна шега, а престъпление по Наказателния кодекс.

По делото са снети обяснения от двамата извършители на непристойните действия, пострадалото момче и други свидетели. Предстои извършителите да бъдат привлечени като обвиняеми. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия по случая.

 

Подобни статии

Top