Прокуратурата: 12 кражби и 7 грабежа разкрити в Пловдивско за 10 дни

12 кражби и 7 грабежа, няколко от които доста тежки са разкрити в Пловдивско от началото на март досега – само за 10 дни. Сред тях е грабежът в кв. „Кючук Париж“ от магазин за цигари и алкохол на ул. „Михалаки Георгиев“. При него са арестувани двама души, които заплашили продавачката с нож и пистолет и задигнали оборота й от 400 лева. Жената се отбранявала храбро, но не успяла да спаси парите.

4 дни по-късно след рутинна проверка на автомобил бил задържан единият извършител. Сред ченгетата, арестували бандита, бил полицаят на 2015-та Емануил Манолов. Впоследствие се оказало, че един от двамата арестувани е извършил блудството с жена от 8 март край Коматевския възел.

Спипани са и двете момчета, дръпнали джиесемите на три 9-годишни деца в Пловдив. Те блъснали децата и грабнали смартфоните от ръцете им. Единият – Атанас Аврамов, има две присъди. На него вече е наложена постоянна мярка „Задържане под стража“.

Арестуван е и избягалият от поправителен дом Митко Георгиев, който ограби две жени миналата седмица. Единият е извършен на 29 февруари, а при втория – от 8 март, е нападната жена. И от двете непълнолетният грабител взел дамските чанти. Митко бил част и от четиримата обирджии на 10 църкви от Пловдив и селата.  Повече за кражбите в храмовете, вижте ТУК!

Вчера са разкрити и задържани авторите на две големи кражби в Белащица. Едната е на голям 52-инчов телевизор и скъпа аудио система от 2 март, а другата от 9 март – на инструменти „Бош“ – ъглошлайф, резачка и др. Крадците са трима. Те продали всичко откраднато в пловдивска заложна къща, а след това насочили четвърти човек да си купи оттам телевизора по-евтино. Купувачът също е задържан. Вижте повече за кражбата ТУК!

Според полицията статистически броят на кражбите и грабежите от началото на годината досега е същият като миналата година за същия интервал от време. Разкритите престъпления обаче са доста повече, похвалиха се и началникът на Криминална полиция Николай Кирков, и районният прокурор Гергана Мутафова.

Подобни статии

Top