Прокуратура, полиция и кметове обсъждат битовата престъпност в Пловдивско

Докараха бюлетините в Пловдив

Среща по сигурността във връзка със зачестилите случаи на  извършване на престъпления против собствеността и личността на гражданите в малките населени места, в отдалечените и в слабо населените райони ще се проведе в Областна администрация днес. Инициативата за срещата бе на районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Във форума ще участват Областният управител Здравко Димитров, районният прокурор Гергана  Мутафова, зам.-окръжния прокурор Галин Гавраилов, Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Христо Разсолков, началниците на районни полицейски управления, представители на районните прокуратури в Карлово, Първомай и Асеновград и кметове на общини.

На срещата ще бъде направен актуален анализ на криминогенната обстановка, интензитета на извършване на престъпленията против собствеността и личността на гражданите, както и дали има създадена оптимална организация от ОД на МВР-Пловдив за охрана на обществения ред в малките населени места. Ще бъдат обсъдени и предложения за предприемане на конкретни действия и мерки за разрешаване на проблема с битова престъпност и ще бъдат  разгледани повдигнатите въпроси в предложението, постъпило от Районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, свързани с видеонаблюдението,  уличното осветление в малките населени места и др.

На срещата ще присъства и Йордан Кюмюрджиев, шеф на Агенцията за  метрологически и технически надзор. Той отговаря за водоемите в Пловдивска, Смолянска, Пазарджишка, Хасковска, Кърджалийска и  Старозагорска област и ще се срещне с кметовете на общини, с които ще  обсъди състоянието на язовирите и реките в региона.

Ще бъдат разисквани и начините за функциониране на системата за защита  при бедствия чрез създаване на по-добра координация и разпределение на  отговорностите по изпълнението на дейностите, свързани с превенцията, готовността, реакцията и бързото възстановяването, с по-активно участие на всички заинтересовани страни на регионално и местно ниво.

Подобни статии

Top