Пропадна пътят към Горни Воден в Асеновград (СНИМКИ) - DC news

Пропадна пътят към Горни Воден в Асеновград (СНИМКИ)

Главният път към асеновградския квартал Горни Воден пропадна в дълбочина от 50 сантиметра вследствие на активирало се свлачище. Проблемът е, че обходният маршрут е достъпен само за джипове и високо проходима техника.

Пропадналият участък е с дължина близо 100 метра. Той се намира на около половин километър от кръговото кръстовище, откъдето тръгва отклонението за асеновградския квартал. Пътят, който е отцепен с ленти, заграждения и знаци, започнал да се руши още в петък сутринта, разказаха жители на квартала.

Петър Рудов живее в последната къща на кв. „Горни Воден“ и се чуди как ще ходи на работа. „От петък започна да пропада пътя, никой нищо не предприе и постепенно се случи това. Първо малко се беше повдигнал, обаче после взе да пропада с времето и за три-четири дена ето какво се случи – сигурно половин метър се е сринал. Сега ходим на работа до долу пеша, всички са така, никой няма как да слезе с кола“, обясни Петър. По думите му всичко е станало заради строителството на бъдещия акваленд точно под пътя. „Подкопали са и няма никакви основи, дето да предпазват пътя и затова е пропаднал“, смята Рудов.

Според Николай Иванов обаче проблемът е в дъждовете, които паднаха напоследък. „Оттук дъжда слиза надолу и земята подпухва, няма къде да се стича водата. От петък сутринта е така, започна леко и ето докъде стигна“, разказва Николай.

До събота вечерта от полицията съобщаваха, че няма опасност за преминаване през отсечката. Само за едно денонощие обаче пътят към квартала пропада с повече от 50 сантиметра.

За населеното място има обходен маршрут по стария път за Горни Воден-от ул. „Шипка” през електрическата подстанция в града, съобщават от общината. Движението ще се осъществява оттам, но след като пътят бъде засипан с пясък и заравнен. Няма да спира и сметосъбирането в квартала.

Общината ще кандидатства за средства за възстановяването на пътя пред Междуведомствената комисия към Министерски съвет.

 

Подобни статии

Top