Пропука се асфалтът към Асеновата крепост

Асфалтът на пътя за Асеновата крепост в участъка до параклис „Св. Илия“ се е пропукал, оплакаха се жители на Асеновград. Нарушаването на пътната настилка е в резултат на пропадане на земната основа, а не заради ремонта на пътя, който бе извършен в края на миналото лято, коментираха от общината.

В друг участък от пътя също има 10-метрова цепнатина в асфалта, съобщи ресорният зам.-кмет Пламен Йончев. По думите му тя ще бъде запълнена с битумна смес при по-добри метеорологични условия.

Проблеми с пътната настилка има и по улици в града. Огромни дупки пречат на движението по централната улица „Св. Кирик” в асеновградския квартал Горни Воден. Кратери са се отворили също на кръговото кръстовище при пазара в града, както и на това, между улиците „Марица” и „Шести януари”.

Неравности по пътната настилка има още и на централната улица „Цар Александър II”, в участъка до асеновградската болница.

Около 55 хил.лева бяха заделени за запълване на дупки миналата година, но парите са изразходвани, посочи Пламен Йончев. За да няма проблеми с движението дупките ще бъдат запълнени с каменна настилка или плътни ивици, а когато асфалтовите бази започнат работа, ще се пристъпи към по-сериозен ремонт.

 

 

Подобни статии

Top