Пропускат коли на всеки час в района на Юговското ханче

11063015_10203436893874027_214470366_n

Движението по път  ІІ-86 Асеновград – Смолян в участъка между селата Бачково и Наречен, в района на Юговско ханче днес ще се осъществява на интервали през един час. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Колоните автомобили ще се пропускат от органите на на Пътна полиция на всеки час, за да може да продължи разчистването на терена.

Снощи пътят бе отворен за движение в една лента и пропускът на превозни средства се осъществяваше чрез светофарна уредба в едното платно и с помощта на полиция.

Припомням, че вчера следобед с около 45 кг взривни вещества беше извършен контролиран взрив на опасния скален къс, надвиснал над второкласния път. В резултат на пътя допълнително паднаха приблизително 100 тона скална маса.

Пътноподдържащата фирма продължава работата по разчистването с 14 камиона, 2 багера, 2 хидравлични чука и фадрома. Целта е падналата скална маса да бъде премахната максимално бързо и движението по пътя да бъде пуснато колкото се може по-скоро.

Обходните маршрути за движение по направлението Смолян – Пловдив са Смолян – Девин – Кричим или Смолян – Кърджали – Пловдив, припомнят от АПИ.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top