Протестират служителите на затворите и следствените арести

Служителите на местата за лишаване от свобода ще протестират днес в цялата страна. Решението беше взето единодушно на заседание на браншовия синдикат в Пловдив преди празниците.

Протестните действия стартират от днес и ще протекат на няколко етапа. Надзирателите недоволстват заради нарушения Закон за МВР и продъжаващото неспазване на пакета социални мерки и придобивки за служителите в системата на МВР, от които обаче няма да се ползват колегите им от затворите, съобщи пред DCNEWS Иван Петров, председател на УС на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/.

Протестът ще премине под надслов „Събуди се, ограбват те!“, като надзирателите ще излязат пред затворите и следствените арести на мълчаливо присъствие точно в 9:30 ч. в цялата страна.

Акцията е последна от предвидените по места, преди провеждането на Национален протест – шествие в столицата на 10 януари 2015 г., от 13:00 ч., с начална точка Министерството на правосъдието, през Министерство на финансите, Министерски съвет, до Народното събрание.

 

Подобни статии

Top