Протестиращите родители освиркаха кмета (СНИМКИ И ВИДЕО)

Протестиращите срещу сливането на ОУ „Душо Хаджидеков“ и ОУ „Георги Бенковски“ родители освиркаха кмета Иван Тотев, който напусна предизвиканата от самия него среща с тях. Тотев предложи 30-минутна почивка за разговор с недоволните, но пожела тя да е при закрити за медиите врати. Хората обаче настояха журналистите да присъстват, тъй като само те били на тяхна страна и именно от медиите научили какво точно се случва.  Тогава градоначалникът се ядоса и заяви: „Ами говорете си с медиите и след това ще си говоря с вас!“

Още в началото на сесията от Съюз за Пловдив и Патриотичен фронт предложиха точката в дневния ред за сливането на двете училища да бъде отложена за друго заседание, за да може да се проведе среща с родителите и обществено обсъждане по темата. Предложението им не бе прието, но пък точката бе изтеглена като напред в дневния ред. Тогава кметът Иван Тотев настоя за 30-минутен разговор с протестиращите.

След като градоначалникът напусна срещата, при недоволните дойде зам.-кметът Стефан Стоянов, по чиято идея става сливането на учебните заведения. Родителите обаче започнаха да се карат с него и го заляха с въпроси. „Защо искате да ни местите децата, защо не искате медии, от какво ви е страх?“, питаха протестиращите.

В крайна сметка срещата се разпадна и в момента се очаква предложението за сливането на двете училища да бъде гласувано в заседателната зала.

Още за протеста вижте ТУК!

 

Подобни статии

Top