Протестиращи от Куртово Конаре с открито писмо до Жан-Клод Юнкер - DC news

Протестиращи от Куртово Конаре с открито писмо до Жан-Клод Юнкер

Жителите на пловдивското село Куртово Конаре ще излязат на протест днес срещу незаконна според тях кариера край селото. Недоволството ще събере хората на паркинга до кметството от 10.00 до 12.00 ч., където те ще изразят позицията си срещу незаконната кариера за добив на мрамор в землището на селото.

На събранието ще бъде оповестено Открито писмо на инициативния комитет на селото до Председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер във връзка с нарушенията на правото на Европейския съюз: предоставена концесия без конкурс, замърсяване на околната среда, унищожаване на земеделието, прогонване на пчелите, увреждане здравето на хората, заграбване на общински и държавни земи, строителство в чужди имоти, незаконно водовземане, унищожаване на местообитания на защитени видове, покровителстване на незаконните действия на концесионера от служители на министерствата на околната среда и енергетиката.

Ще бъдат оповестени и подадени сигнали до Окръжна прокуратура Пловдив за деяния на концесионера и до директора на Басейнова дирекция в Пловдив.

Подобни статии

Top