Протест на гнева на площад „Съединение“ (СНИМКИ)

11165963_10203647881588588_1068432630_n

Десетки пловдивчани и жители на Панагюрище се събраха тази вечер на протест пред паметника на Съединението, за да подкрепят близките на прегазения в Панагюрище 6-годишен Петьо Гевечанов. В продължение на час хората се събираха на групички и изпълниха площада с мълчаливото си присъствие и сведени глави.

Протест на гнева. Така го нарекоха повечето, дошли на място хора. Всички те протестираха срещу несправедливото законодателство у нас спрямо убийците на пътя. И жалиха за всички деца, загинали под гумите на нехайни шофьори.

В недоволството се включиха и рокери от всички рокерски клубове в града под тепетата. Те дойдоха на моторите си до площада, но оставиха мощните машини в една от съседните улички и се вляха в редиците на протестиращите пеша. Братята на вятъра изразиха съболезнованията си към почерненото семейство и се обявиха за справедливи закони за убийците на пътя.

Над 1600 подписа събраха в две тетрадки момичета от Пловдив. В тях имената си положиха и родителите на Катерина Матеева – Кари, която бе блъсната миналата година през май на спирка на моста на Герджика. Други 700 души са се подписали в Панагюрище. Тече и подписка в Студентски град в София.

Със свещички в ръце почернените близки на 6-годишния Петьо призоваха за по-тежко наказание за убиеца на детето им. След като почетоха мълчаливо паметта на децата, загинали на пътя, хората тръгнаха на кратко шестивие, като за момент блокираха движението.

Припомням, че на 14 април 44-годишният Цветан Пъков от Панагюрище помете с колата си, управлявана с превишена скорост, детето, което е карало колело на улицата и го уби на място.

На 23 април /четвъртък/ от 10 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен
съд ще бъде разгледана жалбата на Пъков срещу взетата му от Пазарджишкия
окръжен съд мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top