Протест срещу абсурдните закони и присъдата на Боскос в Пловдив

Пловдивчани отново излизат на протест  „срещу абсурдно написаните закони“ от 18 часа на площад „Съединение“ днес, за да изразят несъгласието си от намалената присъда на гръцкия студент Христос Боскос, който едва не уби ученичката Катерина Матеева на автобусна спирка в града под тепетата.

Припомняме, че около 50 души се събраха на първия протест на 14 октомври срещу отменените условни присъди за катастрофата с Катерина Матеева, блъсната от кола на автобусна спирка в Пловдив.

Тогава адвокатът на семейството на Кари, Татяна Каменова изрази мнение, че е необходимо изготвянето на поправка в Закона, която тя нарече „Поправката Кари”.

Чрез нея Каменова настоя се премахне възможността за налагане единствено на административно наказание и отмяна на присъда в случаите, в които има причинена повече от една телесна повреда.

Окръжният съд измени присъдата две години лишаване от свобода условно с четири години изпитателен срок на Боскос, като вместо това му наложи  5000 лева глоба.

Съдът отмени и обезщетението от 12 000 лева, което трябваше да бъде изплатено на Катерина за възстановяването й.

Другият участник в катастрофата – Васил Калев, вместо една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок получи глоба в размер на 2500 лева.

Подобни статии

Top