Противоградна ракета падна върху лек автомобил

Части от противоградна ракета паднаха върху лек автомобил в Пловдив тази нощ на ул. „Асен Христофоров“ в район „Южен”, потвърдиха за dcnews.bg от полицията. Сигналът за инцидента е подаден в 9:20 ч.

Нанесени са материални щети върху автомобила. Според свидетели колата била в окаяно състояние, а капакът и едната врата били изцяло пробити.

„Видяхме едно цилиндрично тяло, което от едната страна беше разкъсано. Наоколо имаше парчета, вероятно от колата, уплътнението също беше повредено, капакът отгоре беше пробит. Имаше полицаи, които вземаха проби от ракетата. Един от съседите каза, че е чул вечерта как пада нещо и си е помислил, че е саксията му. Излезнал и видял, че има нещо върху колата. Автомобилът беше нов“, обясни Димитрия Минкова, която работи в близкия магазин. Тя познавала собственика, който я повикал за свидетел. „Беше много притеснен“, допълни момичето.

Екип на областната дирекция за борба за градушките е извършил оглед на мястото. Потвърдено е, че частите са именно от ракета.

Според директора на Областната дирекция за борба с градушките Пламен Вълков, от полигона в Голям Чардак са изстреляни над 100 ракети, тъй като бурята била доста сериозна. Най-вероятно една от тях е паднала върху колата. Според Вълков силният вятър в горните слоеве на атмосферата е отнесъл ракетата толкова далеч, тъй като от полигона не обстрелват въздушното пространство над града.

Предстои да се изясни дали служители на дирекцията имат вина за инцидента.

Междувременно областният директор Пламен Вълков беше отстранен до изясняване на обстоятелствата около инцидента. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за повреждане на чужда собственост. Работата продължават разследващите полицаи.

Подобни статии

Top