Проф. Красимир Мурджев: Миков спечели лидерския пост с диалогичността си

Проф. Красимир Мурджев: Миков спечели лидерския пост с диалогичността си

Михаил Миков спечели поста председател на БСП с характера си и с диалогичността си. Битката беше много сериозна и оспорвана и разликата между първите четирима не беше голяма. Това заяви пловдивския депутат от Коалиция за България проф. д-р Красимир Мурджев. По думите му в БСП трябва да има промяна и тя трябва да започне от идентифицирането на партията като лява.

През годините допуснахме много грешки, отрекохме се от много неща и даже на моменти посоката ни беше дясно-центристка, коментира народният представител. Той е категоричен, че БСП трябва да се върне в лявото, за да отговори на въжделенията и нуждите на хората,които очакват няколко неща:

По думите му необходимо е на първо място солидарност в обществото, отчетливи социални придобивки, политика на повишаване на доходите и тя трябва да бъде отчетлива,смела политика за развитие на икономиката. „Ако нямаме достатъчно електорална подкрепа, ако не увеличим влияноието сред обществото,така че да можем да уптавляваме стабилно – всичко това не може да се случи, добави проф. Мурджев. Той каза още:

„Михаил Миков е длъжен да намери сили в себе си,за да поведе партията към тази промяна. Все пак не трябва да забеавяме, че ние сме колективна партия и това зависи от усилията на всички – от първоя до последния чен на тази партия. Първите стъпки – това са ясни послания и това до къде може да стигне компромиса в една политическа сила, визирайки нашата партия,затова какви коалиции трябва да се правят, на каква основа. Аз смятам, че коалиции трябва да се правят напълно открито, пред всички, с ясни ангажименти за това какво трябва да се постигне за България, т.е. да имаме отчетливи приоритети, около които да могат да се обединят определени политически сили, така че да се проведат икономическите и социалните реформи. Това трябва да се потърси с всички леви политически формации в България. Аз смятам че една такава широка лява коалиция, която обаче да бъде принципна, без да има намек за политически интереси на една или друга политическа прослойка, единствено и само в името на бъдещето на България, би могла да се случи. Възможен е диалог и с други партии, около които ние бихме търсили някакъв съюзник и обединение около приоритетите, които стоят и в програмата на БСП“, заключи проф. Мурджев.

Подобни статии

Top