Пръскат 6000 декара тревни площи срещу кърлежи

В периода 28 март – 20 април се планира провеждането на  първата за 2016 г. масова пролетна акция по дезинсекция на тревни площи срещу акари/кърлежи в Пловдив. Екипите на ОП „Дезинфекционна станция“ ще обработят близо 6 000 декара тревни площи, като приоритет ще имат дворовете на детски и учебни заведения, градските паркове и градини, много междублокови пространства.

В понеделник /28.03.2016 год./ ще се извърши дезинсекция на зелените площи срещу кърлежи, в парк „Лаута“. Поради естествения горски облик на парка и затрудненената обработка през тъмните часове на денонощието, пръскането ще се извърши през деня.

В тази връзка посетителите на парка се предупреждават да спазват дистанция от работните екипи на ОП „Дезинфекционна станция“. Карантинният срок на препарата е 24 часа.

При благоприятни метеорологични условия на 29-ти и 30-ти март, териториите по бреговете на р. Марица в рамките на град Пловдив, ще се обработят срещу възрастни форми на комари.

За последния ден на месец март – 31.03.,  са запланувани  акции по дезакаризация на площадките за свободно разхождане на домашни кучета и растителна защита на декоративната растителност в Пловдив срещу листни въшки.

Екипите на ОП „Дезинфекционна станция“ ще работят с разрешени за използване биоцидни препарати, в разрешената им за употреба концентрация. Карантинният срок е 24 часа.

 

 

 

 

Подобни статии

Top