Психодрамата работи с човешката душа (СНИМКИ)

За пета поредна година в Пловдив се провежда психодрама фестивал.

В психодрамата се използват техники от драмата, чрез които човек изиграва минали, сегашни или очаквани житейски ситуации и роли, опитвайки се да ги разбере по-пълно, да погледне себе си отстрани и да постигне катарзис.

На фестивала са добре дошли както  хора, които са специалисти в тази сфера, така и такива, които дори не знаят какво е психодрама. Необходимо е само да сте навършили 18 години, защото, както казва един от организаторите Инна Бранева – „при този метод се работи с душата на човек“.

За това е необходимо участниците да могат да поемат отговорност за себе си.

Фестивалът се провежда в хотел „Тримонциум“ в дните от днес ( 4 февруари) до неделя ( 7 февруари). Ще се проведат 38 уъркшопа, 8 общи сесии и 6 вечерни събития.

За да могат да се включат повече хора във фестивала има предвидени и безплатни общи сесии и вечерни събития. Цената на билета за платените събития в програмата на фестивала е 30 лева.

Психодрама фестивалът, организиран от фондация „Кентавър арт” събира професионалисти в психодрамата, както и хора от всякакви професии, на различна възраст от цялата страна.

Целите на фестивала са да предостави пространство за срещи и представяне на професионалисти, използващи психодрама метода, както и да предостави пространство за изследване на алтернативни методи за групова и индивидуална работа с хора.

Програмата за психодрама фестивалът може да видите ТУК

Подобни статии

Top