Психолози натискат полицая Венцислав да се яви на полиграф

Задържаният полицай Венцислав Караджов, жена му, че дори и 14-годишният им син, да се явят на детектор на лъжата. Тестът щял да покаже дали казват истината, че никой от семейството им не е замесен в двойното убийство на родителите на Венцислав – 69-годишната Божурка и 74-годишния й мъж Цветан.

Двама софийски психолози пристигнали в Пловдив специално, за да предлагат на полицая и съпругата му да застанат на полиграфа. Венцислав обаче не бил съгласен да подлага семейството си на такава проверка, именно защото резултатите от детектора на лъжата могат да се манипулират и не са валидно доказателство в съда, пише Агенция Монитор.

Междувременно стана ясно, че в сряда следобед разследващите са претърсили вилата на Караджов младши в село Дедево. Там били открили една гилза, която щели да изследват, за да се провери дали няма връзка с откритите край труповете на възрастните хора.

Припомняме, че родителите на Венцислав бяха застреляни, а оръжието все още не е открито. Божурка и Цветан били убити най-вероятно в неделя вечерта, като по двамата общо бил изстрелян цял пълнител на пистолет. Раните били по целите тела, а не само в главите. Старците не били завързани, а труповете им били намерени три дни по-късно – във вторник около 16,30 часа от тяхна съседка.

Полицаите са иззели трите законни пистолета на колегата си – един личен и два служебни, но било установено, че с тях не е стреляно по възрастните хора. Самият Венцислав пък имал алиби за неделя, когато се предполага, че е извършено двойното убийство.

По време на разпитите арестуваният е заявил категорично, че не е убил родителите си и че е невинен. Той бе задържан във вторник вечерта по разследването на двойното убийство. След като първите 24 часа в ареста изтекоха, от прокуратурата не му повдигнаха обвинение за това престъпление. Вместо това Венцислав Караджов бе преместен от ареста на Трето районно полицейско управление в това на Първо РУП в кв. „Кючук Париж”, където бе оставен за нови 24 часа зад решетките по друго разследване – за неправилно съхранение и боравене с оръжие. Причината е, че по време на нощни разпити 14-годишният му син се изтървал пред разследващите, че няколко дни по-рано баща му го учел да стреля в района на вилата им в село Дедево.

Отношенията между Венцислав и родителите му били обтегнати от около 3 години. Причината бил имотен спор, като и двете страни подавали жалби в полицията и прокуратурата за домашен тормоз.

Източник: Агенция Монитор

Подобни статии

Top