Психолози помагат на близките на изчезналите при взрива - DC news

Психолози помагат на близките на изчезналите при взрива

Психолози в Горни Лом

Снимка: cross.bg

Снощи в Горни Лом са пристигнали четирима психолози, които да помогнат на близките на изчезналите при взрива в завода за боеприпаси.

Това съобщи пред Нова телевизия директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Той обясни, че в завода се утализират гръцки противопехотни мини.

Говорим за един цех с други по-малки сгради. Цехът е изпепелен, нарушена е железобенната конструкция, зави главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Навремето, когато цехът е строен, са взети всички мерки така, че ако има взрив в един цех, да не може да бъде засегнат друг.

Служебният социален министър Йордан Христосков обяви установените нарушения в завода. Като основно той посочи старото работно оборудване. Липсвал е втори изход на цеха за уталицзация, както и инструкция за работа в цеха. Съхраняват се боеприпаси на самия изход, което е пречело на хората на изхода. Имало е и чували от отпадъци на тротил, които не са опасни, но затрудняват излизането на хората, каза Христосков. Този завод повече няма да работи, подчерта той.

Подобни статии

Top