Психолози помагат на близките на изчезналите при взрива

Психолози в Горни Лом

Снимка: cross.bg

Снощи в Горни Лом са пристигнали четирима психолози, които да помогнат на близките на изчезналите при взрива в завода за боеприпаси.

Това съобщи пред Нова телевизия директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Той обясни, че в завода се утализират гръцки противопехотни мини.

Говорим за един цех с други по-малки сгради. Цехът е изпепелен, нарушена е железобенната конструкция, зави главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Навремето, когато цехът е строен, са взети всички мерки така, че ако има взрив в един цех, да не може да бъде засегнат друг.

Служебният социален министър Йордан Христосков обяви установените нарушения в завода. Като основно той посочи старото работно оборудване. Липсвал е втори изход на цеха за уталицзация, както и инструкция за работа в цеха. Съхраняват се боеприпаси на самия изход, което е пречело на хората на изхода. Имало е и чували от отпадъци на тротил, които не са опасни, но затрудняват излизането на хората, каза Христосков. Този завод повече няма да работи, подчерта той.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top