Пускат първите отсечки към „Скобелева майка“ до края на юли

Пускат новите отсечки от Цариградско шосе до края на юли

Първите отсечки от южното платно на „Цариградско шосе“ към пътен възел „Скобелева майка“ ще бъдат пуснати до края на този месец . Кметът Иван Тотев съощи, че е положен първият асфалтов пласт в участъка до улица „Ландос” и в момента се работи към улица „Удроу Уйлсън”. Ремонтът на пътен възел „Скобелева майка” ще се изпълнява поетапно.

Техническият проект за ремонта на „Скобелева майка” включва преасфалтиране на „Цариградско шосе“ и разширяване на лентата за ляво завиване на булеварда към ЖК „Тракия” . Тази година приоритетно се работи по южната част на съоръжението като се възстановяват основни пластове от пътната конструкция и се полага нов асфалт.

Ние искахме да се работи първо по „Цариградско шосе“, за да може да се преасфалтира и да се пусне нормално движението. След това започваме с пътния възел, по който ще се работи най-вероятно и през целия зимен период. Очаква се напролет ремонтът в участъка да приключи, каза кметът Иван Тотев. Срокът за изпълнение на целия обект пътен възел „Скобелева майка“ е две години.

Проектът е на обща стойност 4 милиона лева. За тази година в бюджета на Пловдив са заложени два милиона лева и за следващата година ще се заложат следващите два милиона лева, обясни градоначалникът.

По план ремонтът на северното платно ще започне пред следващата година. През 2015 година ще бъде изградена и предвидената в техническия проект нова лента за ляв завой на булевард „Цариградско шосе“ към ЖК „Тракия” .

 

Подобни статии

Top