Пускат чартъри от Пловдив до Измир - DC news

Пускат чартъри от Пловдив до Измир

Пускат чартърни полети до Измир

За първи път в историята на летище „Пловдив“ тази зима ще се изпълняват чартъри от и за Измир Турция, дестинация от която досега не е имало каквито и да е полети, съобщи  изпълнителният директор на Аеропорта Иван Карнабитов. Другото хубаво е и, че ще се изпълняват от най-голямата турска нискотарифна компания Пеагсус еърлайнс. Полетите ще бъдат през януари и февруари по три на месец, като пътниците ще са предимно ски туристи за курорта „Пампорово“.

През миналия зимен сезон от курорта Пампорово са отчели сериозен ръст на ски туристите от Турция, които тогава са пътували предимно с автомобили. За улеснение на своите клиетни ски курортът и техните партньори турските туроператори се е стигнало и до разговори с пловдивското летище.

От наша страна сме се постарали да предложим най-добрите условия както финсово, така и оперативно и в крайна сметка чартърната линия е факт.Ние разчитаме, че при една добра чартърна програма може да се опитаме да направим това партньорство по дългосрочно и да мислим евентуално и за редовни линии, коментира директорът на летището Иван Карнабитов.

В сферата на чартърните полети връщаме една английска авиомпания,  която от 7 години не беше летяла до летище Пловди. Сега от 20 декември те ще започнат чатърна програма при нас, похвали се директорът.

Завърналата се на пловдивското летище английска авикомпания ще изпълнява полети от и до Лондон Гетуик. От 26 декември пък започват сезонните редовни полети и на руската авиокомпания „ S7”, които ще се изпълняват до 29 март 2015 г. Полетите са от и до Москва-Домодедово три пъти в седмицата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top