Пуснаха адвокат Елдъров под гаранция от 25 000 лв. (СНИМКИ)

Пуснаха Владимир Елдъров под гаранция от 25 000 лв.

Адвокат Владимир Елдъров излиза от ареста под гаранция от 25 000 лева. За сочения за негов съучастник Петьо Пенев Пловдивският окръжен съд постанови „домашен арест“.

Срещу Владимир Еелдъров са повдигнати обвинения по чл. 117 ал.2, чл.330 ал.3 и чл.216 ал.1 от НК.
През лятото на 2013 г. в гр. Пловдив в съучастие с Радослав К. е подбуждал Мартин П. към убийство – умишлено да умъртви Владко М.
В периода от м.октомври 2013 г. – 29.03.2014 г. в гр. Баня, с. Зелениково, с. Марково и гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Радослав К. като подбудител и със Светлин С., Мартин П., Валери Б. и Петьо Пенев като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През м.ноември 2014 г. в гр. Пловдив е подбудил Светлин С. и Мартин П. да унищожат предно дясно стъкло на л.а. „Хюндай Соната”, собственост на Димитър Д., като деянието е извършено на 02.12.2014 г.
Срещу Петьо П. са повдигнати обвинения по чл.330 ал.3 и чл.195 ал.2 от НК, затова че на 22.10.2013 г. в гр. Баня, в съучастие с Мартин П. като извършители и Владимир Еелдъров. като подбудител, е запалил имущество на значителна стойност – къща с гараж, собственост на Тихомир М. на стойност 89 100 лв. и автомобил БМВ, собственост на Йорданка М. на стойност 15 875 лв., като общо стойността на увреденото имущество е 16 287 лв. и пожарът е представлявал опасност за живота на други лица и са причинени значителни вреди.

На 06.12.2013 г. в гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление, в съучастие с Мартин П. и Светлин С., чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на техническо средство, е отнел товарен автомобил БМВ и чужди движими вещи, всичко на обща стойност 58 735 лв. от владението на Цветан Г.

Съдът намери, че не са налице всички предпоставки за налагане на най – тежката мярка за неотклонение спрямо Владимир Елдъров . и Петьо Пенев. Действително те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода.

Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в известна степен извода, че те са извършили деянията, в които са обвинени. Съдът прецени обаче, че не е налице реална опасност да извършат престъпление, ако спрямо тях бъде взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top