Пуснаха движението по новия мост над река Луда Яна (СНИМКИ)

Точно една година след рухването на моста в резултат на придошлите води на река луда Яна днес откриваме изцяло новото съоръжение. Реалното строителство на моста стартира през ноември и пет месеца след това откриваме обекта.

Това е и 5 месеца предсрочно, тъй като по договор строителството му трябваше да е приключило през септември тази година, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова днес, когато мостът официално бе пуснат в експлоатация.

Това стана в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и гости от съседното село Мало Конаре. Мостът над река Луда Яна е част от първокласния път между Пазарджик и Пловдив.

Министър Павлова връчи официално разрешителното за ползване на обекта на инж. Лазар Лазаров, тъй като обектът е част от републиканската пътна мрежа и се стопанисва от АПИ.

С пускането на движението по новото съоръжение над река Луда Яна се възстановява най-пряката и удобна пътна връзка между областите Пазарджик и Пловдив.

 

Подобни статии

Top