Пуснаха под гаранция мъжа, ударил лекарката в Раковски

Пловдивският районен съд освободи под гаранция от 300 лева 35-годишният Стоян Костадинов, който нападна и удари лекарка в кабинет за неотложна помощ в частен медицински център в Раковски.

Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на д-р Божидара Пеевска. Обвинението срещу него, повдигнато от Районна прокуратура Пловдив, предвижда до 3 години лишаване от свобода.

На 14 декември Костадинов, заедно с жената, с която живее на семейни начала и майка й завели малкия им син в медицинския център. Посрещнала ги д-р Божидара Пеевска, на която те обяснили, че момченцето е погълнало перилен препарат. Лекарката им предложила да заведат детето токсикология в Пловдив, тъй като трябвало да му бъде направена промивка. Бабата на детето започнала да се държи заплашително и д-р Пеевска повикала полицията. Ромското семейство тръгнало да бяга,  а лекарката ги последвала, за да им обясни къде да отидат в Пловдив. В коридора я причакал Костадинов и я ударил по лицето с длан. В резултат д-р Пеевска паднала и ударила главата си.  Впоследствие тя се оплакала в полицията.

Съдът намери, че не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение спрямо Стоян К. Той е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание до три години години лишаване от свобода. Доказателствата, събрани на този етап, доказват вината му. Съдът обаче прецени, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, още повече, че Костадинов се е предал сам на разследващите органи и е оказал пълно съдействие.

35-годишният мъж е осъждан през 2009 г. и 2011 г. за управление на МПС след употреба на алкохол и без книжка, но е бил реабилитиран и оттогава до момента няма други противообществени деяния.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд.

 

Подобни статии

Top