Пуснаха рибки в Цар Симеоновата градина (СНИМКИ)

Златни рибки бяха пуснати в езерцето до паметника на Люсиен Шевалас в началото на Цар Симеоновата градина, похвали се на Фейсбук профила си кметът Иван Тотев. Градоначалникът дори публикува снимки от пускането на декоративните рибки.

Преди години малкото водно огледало, в чиито води в предишните години се къпеха малчугани от ромски произход, се е наричало Езерото с рибките. В градината е имало и кът „Рибката“. След пускането на повече от 200 декоративни екземпляра, сред които има и други атрактивни видове, освен златни рибки, идеята за възстановяване на този кът започва да придобива облик.

Пуснаха първите златни рибки в малкото езеро в Цар Симеоновата градина до паметника на Люсиен Шевалас, предаде TrafficNews.bg .

Вече втори ден до Водната палата бликат струите на фонтана в центъра на островчето на кръговото движение. Идеята беше той да е готов до пристигането на 500-те кметове от страната и Югоизточна Европа, които ще участват в Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа и 18-тото Общо събрание на НСОРБ в Пловдивския панаир утре и вдругиден.

Кметовете ще присъстват също на предпремиерата на Пеещите фонтани утре в Цар Симеоновата градина. Припомням, че водната атракция ще бъде открита официално на 22 май в присъствието на премиера Бойко БОрисов.

Снимки: Иван Тотев и DCNEWS

Подобни статии

Top