Пуснаха самоубиеца от "Тракия" на свобода - DC news

Пуснаха самоубиеца от „Тракия“ на свобода

Съпругата на самоубиеца

Пловдивският районен съд освободи с мярка „подписка“ 36-годишния Милан Станчев, който направи опит да се хвърли от покрива на Пето ДКЦ в „Тракия“. Мъжът беше задържан няколко денонощия с прокурорско постановление заради повдигнато срещу него обвинение за хулиганство.

Станчев е обвинен заради обидите и заплахите, които е отправил към полицаите и пожарникарите, докато са се опитвали да го спасят.

36-годишният мъж беше доведен с белезници в съдебната зала. Пред нея го чакаше половинката му – Йорданка Стоянова, с 2-годишния им син.

„Не знам защо го задържаха, след инцидента беше първо в психодиспансера, после трябваше да започне работа, но пак го привикаха в Пето районно“, разказа Йорданка. По думите й от няколко месеца  полицаи от Четвърто районно привиквали нея и Милан на разпити, без призовки или официална покана.

„От къщи ме вземат мен и при поредния такъв случай, в който аз отидох в Четвърто районно за разпит, без призовка и без нищо, той буквално излезе извън контрол“, каза младата жена.

На 20 октомври Милан излиза, купува си алкохол, напива се и се качва на покрива на Пето ДКЦ. Там започва първо да пее, после казва, че иска да скочи и да сложи край на живота си, защото не издържа на полицейския тормоз.

Не е вярно, че психолози и полицаи са го свалили, аз и баща ми го уговорихме да слезе, категорична беше жена му. Викаха ни за неща, които са станали преди 7-8 години, обясни тя.

Спрямо обвиняемия е повдигнато обвинение за хулиганство, квалифициран състав по алинея втора, като е извършено в условията на опасен рецидив, с оглед данните за предходни осъждания, обясни прокурорът Тодор Денков.

Милан е строителен работник, от 2010 година не е задържан, разказа Йорданка. По думите й, след раждането на второто му дете /има още едно дете от първи брак/, той се кротнал и много се грижел за семейството си.

По случая е назначена психиарична експертиза. Наложената мярка „подписка“ може да бъде протестирана в тридневен срок.

 

Подобни статии

Top