Пуснаха Сюрен и Канибала под „домашен арест“

Фенове на „Локомотив“ Пловдив, задържани миналия петък при акция на ДАНС, бяха освободени под домашен арест от Апелативния съд днес. Сюрен Борисов и Явор Геров по прякор Канибала обжалваха днес постоянната си мярка „Задържане под стража“. Срещу тях да повдигнати обвинения за грабеж на мобилен телефон от друг фен.

При акцията на ДАНС миналата седмица са били обискирани 8 жилища в Пловдив, сред които и апартаменти, собственост на Сюрен Борисов и Канибала. Според запознати агентите са търсили наркотици и доказателства за това, кой прави бомбите, използвани по време на мачове. При обиските са намерени две незаконни пушки и пистолет, които са иззети от трето лице.

На съдебното заседание днес обаче не стана дума за тази акция, въпреки че при нея двамата футболни фенове са задържани по обвинение за грабеж на мобилен телефон от друг фен.

„Моето мнение е, че моят подзащитен Явор Геров, въобще не е участвал в това деяние и следва да бъде оправдан, но това не е предмет на сегашното дело“, посочи адвокатът му Васко Шиваров.

В съдебната зала се разбра, че през лятото Сюрен и Явор продали дрога на Веселин Бойкинов и впоследствие започнали да си търсят парите за стоката. При поредния такъв разговор двамата му взели мобилния телефон. Затова от прокуратурата са повдигнали срещу тях обвинение в грабеж.

Съдът прие, че има опасност феновете, които са криминално проявени, да извършат и друго престъпление, но няма вероятност да се укрият. Затова мярката им за неотклонение бе променена на „домашен арест“.

 

Подобни статии

Top