ПУ организира конференция „Различните светове на детето и семейството“

Научна конференция на тема „Различните“ светове на детето и семейството“ организира на 12 декември Катедра „Етнология“ на Философско-историческия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски”. Форумът ще бъде открит от 9:00 часа в зала „Компас“ на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Конференцията ще срещне млади изследователи, които работят в сферата на социалната антропология, социологията, етнологията и архитектурата и се занимават с проблемите на детето и детството, семейството, мобилностите/ миграциите. Сред основните акценти на дискусията са различията – на дискурсите за идентичност, на социалните мрежи, на транснационалните мобилности и взаимодействията с институции.

Събитието е част от честването на 10 години от създаването на Философско-историческия факултет на Пловдивския университет. В него участват изследователи от Пловдивския университет, от университетите в Дортмунд, Бохум и Кьолн в Германия, както и стипендиантка на „Фулбрайт“ от САЩ. В конференцията ще се включи и директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане – Пловдив.

Подобни статии

Top