ПУ организира национално състезание по руски език

uni2

На 27 февруари 2016 година Филологическият факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ организира  Национално състезание по руски език  за зрелостници „Я знаток русского языка“. Най-добре представилите се участници ще бъдат приети за студенти във Филологическия факултет в специалностите Руска филология и Български и руски език, съобщиха от висшето училище. Оценяването ще става по точкова система, като резултатите ще бъдат приравнени към шестобалната система. Класирането ще бъде обявено на официална церемония, а кандидат-студентите с най-високи постижения ще бъдат наградени.

 

Състезанието ще се проведе в рамките на 2 астрономически часа. Формата е писмена и отговаря по компонентно съдържание на ниво А2 според приетите от Съвета на Европа Единни критерии за познанията по езици. Оценката от състезанието е равностойна на другите балообразуващи оценки при кандидатстване за горепосочените специалности. На специализирания сайт на Катедрата по руска филология в ПУ  е наличен примерен вариант на състезателния тест, както и критерии за оценяване.

 

Състезанието ще се проведе на 27 февруари 2016 година от 11:00 часа в 9-та аудитория на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top