ПУ отбелязва една година от откриването на Технологичния център

Конференция по физика на храните организират в ПУ Пловдив

Официално представяне на иновации, разработени от Технологичния център на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще се състои днес в 11.00 ч. Събитието е посветено на първата годишнина от откриването на центъра.

Ректорът на Пловдивския университет проф. д-р Запрян Козлуджов ще открие официално форума. Дейността на Технологичния център ще бъде представена от проф. д-р Невена Милева – зам.-ректор на висшето училище. След това ще бъдат презентирани възможностите на Автоматизираната система за изработване на ДНК-чипове, на апаратурата във физичните лаборатории, уредите за измерване и контрол на качество и параметри на батерии, продуктите на лабораторията по молекулярна биотехнология.

На форума ще бъдат представени също Политиката по интелектуална собственост на Пловдивския университет и Технологичния център, както и иновативни разработки и продукти на преподаватели и студенти от висшето училище.

На събитието са поканени Министъра на икономиката Божидар Лукарски, Зам.-министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, Зам.-председателя на Комисията по образование и наука към Народното събрание доц. Борислав Великов, Директора на дирекция „Наука“ в МОН г-жа Златина Карова и представители на бизнеса.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top