ПФК Ботев Пловдив почете патрона си Христо Ботев (СНИМКИ)

„Жълто-черните“ направиха поклонения в Калофер, Пловдив и на „Колежа“

Футболен клуб Ботев (Пловдив) почете 176-тата годишнина от рождението на клубния патрон Христо Ботев.

Най-напред в родния град на поета Калофер, Фондация „Жълто и Черно“ заедно с дублиращия отбор на „Ботев“, наборите U15, U16, U17, Хуманитарна Гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“, Професионална Гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“, студенти от ПУ„Паисий Хилендарски“, привърженици, деятели и общественици отбелязоха това историческо събитие пред паметника на патриота.

Официална церемония се проведе и пред паметника на великия революционер в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Представителният отбор на „жълто-черния“ клуб, старши треньорът Душан Керкез и целият спортно-технически състав поднесоха венци и цветя и се преклониха пред паметта на клубния си патрон.

В 15:00 часа пред паметника на Христо Ботев на „Колежа“ се състоя и последното за деня събитие по отдаване на почит към героя.

Завръщащите се от Калофер ботевисти, както и привърженици на „канарчетата“, присъстваха на събитието. Те поднесоха своите венци и цветя, а слово за живота и делото на Христо Ботев произнесе Димитър Минев – директор на Народна библиотека „Иван Вазов“.