Пчели се заселиха на „Преспите” (СНИМКИ)

Kosher

Най-новите „заселници” в „Преспа 12” в пловдивския квартал „Изгрев” са рояк пчели. За необичайното явление съобщиха читатели на сайта.

Мястото, на което са изградили своя „дом”, е терасата на апартамент на петия етаж във високия жилищен блок. Апартаментът, избран от жужащите насекоми, в момента е необитаем. Собственикът от няколко месеца е в чужбина, съобщиха живущи от блока.

Атанас Кръстев, който също живее на 5-тия етаж, разказа, че само за 3-4 месеца големината на кошера е набъбнала почти двойно.  Младежът случайно забелязал преди време тъмно петно в близост до климатика. След като се вгледал, установил стотици пчели, накацали на въпросното място.

„За първи път виждам нещо подобно. От години живея в блока, но нямам представа как пчелите са избрали точно това място”, каза младежът пред наш репортер.

Не е ясно какво ще се случи с дома на медоносните насекоми, когато захлаждането стане по осезаемо и температурите започнат да се понижават. Ясно е само едно – необичайната гледка и новите „заселници” в „Преспа 12” ще продължат да приковават погледите на съседите, поне докато собственикът на апартамента не се прибере.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top