Пъзел с послания оформят в Стария Пловдив

zanaqti2015 (10)

От 21 до 27 септември ще се проведат традиционните празници на Стария град . Из калдъръмените улички и тази година пловдивчани и гостите на града ще се срещнат със сръчни занаятчии и многобройни творци.

Тази година мотото на Празниците е „Старият град Е…“, а посетителите на различните мероприятия ще имат възможност да допишат фразата на специален фрагмент. Накрая всички послания ще бъдат събрани в своеобразен пъзел, който ще бъде подарен на общинската фондация „Пловдив 2019″.

Началото на събитията ще бъде дадено с изложбата „Старият Пловдив през обектива на фотографа Никола Стаменов“ на 21 септември от 18.00 часа до Римския стадион.

Голямата изненада тази година е, че на 26 септември на Античния театър ще проведе концерт на 101 каба гайди. Традиционният спектакъл на ансамблите „Тракия“ и „Пирин“, който е под мотото „ЗАЕДНО“, е насрочен за 22 септември.

Техниката за изработване на различни изделия от непредена вълна плъстене или  т.нар. филц (felting), ще е във фокуса на тазгодишното есенно издание на Панаира на занаятите в Пловдив, съобщи председателката на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева.

Събитието ще събере 10 майсторки, чиито умения ще бъдат оценявани от компетентно жури. Форумът ще бъде на две нива – изработка на задължително изделие и свободно творчество.

Всички изделия, изработени в първия етап на надпреварата, ще бъдат дарени на Етнографския музей в града под тепетата.

 

 

 

 

 

 

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top