Пълнят фугите по големите булеварди в Пловдив - DC news

Пълнят фугите по големите булеварди в Пловдив

Пълнят фуги по булевардите в Пловдив

Ударно пълнене на фугите по големите булеварди започна пловдивската община. Целта е пътните отсечки да се консервират, за да не се отворят големи дупки след падането на първия сняг и очакваните през зимата ниски температури. За първа година в бюджета на община Пловдив са заделени средства за полагане на битумна смес за запушване на фуги.

Консервирането се изпълнява чрез заливане с битумизирана паста по инжекционен метод. По този начин се предпазва пътната настилка през зимата от температурните разлики, дъждовете и снеговете. Освен това се удължава срока на експлатация на големите градски артерии.

През тази година ние ще попълним фуги в размер на 42 километра. Основно се грижим за булевард „България”, който вече трябва да бъде завършен. Продължаваме с булевард „Победа“ и сега работим по булевард „Освобождение” в „Тракия”, обясни кметът Иван Тотев.

Според плановете бул. „Кукленско шосе” също ще бъде частично закърпен. Пълненето на фуги по булевардите трябва да приключи до края на следващия месец.

Община Пловдив ще инвестира близо 150 хиляди лева в зазимяването на трасетата.

Подобни статии

Top