Първа официална заявка за залата на Колодрума в Пловдив

Международната федерация по таекуондо с решение на Борда на директорите определи България за страна-домакин на Световното първенство по таекуондо през месец август тази година.

Организаторите входираха искане в деловодството на Общината престижното спортно събитие да се проведе в новата Мултифункционална спортна зала – „Колодрума“.

След като две години Българската федерация проведе успешно европейското и световно първенство в софийската „Арена Армеец“, ръководството на международното таекуондо делегира на родната организация правата и за тази година като изключителен организатор на форума.

Очакваме повече от 1000 състезатели от над 70 държави да посетят най-стария град в Европа, заяви вицепрезидентът на Федерацията Костадин Димитров.

От своя страна кметът на Пловдив Иван Тотев коментира, че още преди да са приключили строителните дейности на Колодрума, интересът към залата е огромен.

„Това показва, че усилията ни не са били напразни. Мечтаната от поколения пловдивчани голяма спортна зала дава възможност за провеждането в Пловдив на много международни спортни и културни събития, което ще донесе добавена стойност за града ни“, подчерта кметът Тотев.

 

Подобни статии

Top