Първият звънец удари за 611 първолаци в Асеновград (СНИМКИ)

Първият звънец удари и за учениците в асеновградското основно училище „Никола Вапцаров“. Тук учат предимно деца от малцинствен произход и основният проблем на педагозите е да привлекат малчуганите в класните стаи.

80 са първокласниците в училище „Никола Вапцаров“, 611 са децата, които прекрачват училищния праг за първи път в цялата община. За всички тях от общината бяха приготвили подарък, който малчуганите получиха заедно с първите си учебници.

На първокласниците сме подготвили по един малък подарък – „Моят Асеновград“, който да им даде възможност да направят първите стъпки в опознаването на родния си град, показа помагалото кметът на Асеновград Емил Караиванов.

Днес в училище „Никола Вапцаров“ първият си учебен ден започнаха и 120 деца в подготвителните групи. В учебното заведение се обучават общо 747 деца, съобщи директорката  Цветанка Попова. 

Тази учебна година е по-специална за общината, тъй като за първи път от много време отвори врати нова учебна сграда – на училище „Асен Златаров“ в село Боянци. Досегашната сграда на школото бе разширена с допълнителен учебен комплекс с площ 440 кв. м. Стойността на новия корпус е 260 хиляди лева, осигурени от инвестиционната програма.

Подобни статии

Top