Първи фестивал на уличното изкуство в Асеновград

Урок по танци, демонстрации на бойни изкуства, скейтъри и мотошоу. Всичко това ще се случва в центъра на Асеновград днес и утре.

Поводите са два – Световният ден на културата и изкуството и Деня на децата от улицата. Двудневният фест има за цел да обедини младите хора на града като им покаже различни алтернативи за прекарване на свободното време.

Той вече има и име, кръстен е на хитовия мюзикъл „Брилянтин”, който е олицетворение на уличното изкуство, разказа заместник-кметът Мария Вълканова.

Събитията в рамките на форума ще се случват на централния площад и в зоната на читалище „Родолюбие”. Ще бъдат обновени две спирки на градския транспорт. Професионални художници са поканени да рисуват на тема „Добре дошли в Асеновград”.

Децата от Дневния център за деца с увреждания и Центъра за обществена подкрепа ще участват в различни творчески работилници. Творчески импровизации, съчетаващи визуалното въздействие на изкуството с емоционалния заряд на музиката и танца очакват младите хора на Асеновград на 9 и 10 април.

Уличният фестивал се организира по идея и с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба с противообществените прояви към община Асеновград.

Подобни статии

Top