Първи форум EMPATHEAST започва в Пловдив - DC news

Първи форум EMPATHEAST започва в Пловдив

Първият форум за социална промяна и образование чрез емпатия EMPATHEAST стартира в Пловдив днес. Организатори са „Фабрика за идеи“ и Фондация „Пловдив 2019“.

Едни от най-дръзките световни и български социални иноватори и предприемачи ще представят в продължение на три дни устойчивите модели, които могат да запълнят социалните дефицити и да реорганизират средата, така че болни теми като бедност, дискриминация, здравеопазване, етично финансиране да бъдат вдъхновени за промяна.

„Елате, за да се включите в предизвикателствата за смяна на системата чрез лекции, инсталации, игри и пърформанси, които ще провокират креативната интелигентност и колективното мислене“, призовават организаторите.

Форумът ще отведе участници и посетители в няколко локации – Дом на културата „Борис Христов“, Кино „Космос“, Драматичен театър, Мебелен салон „Галеро“, ет. 4 (бивш тютюнев склад), където ще се състои фокусът на събитието – World Cafе и още много други изненадващи места за творческо съпреживяване на идейните и смислени забавления.

EMPATHEAST ще покаже чрез примери от света и региона как идеята за социално благо еволюира със смелостта ни да посегнем към иновациите и да създаваме емпатични модели в икономиката, образованието и начина на управление.

Банка, която вместо клиенти има 37 хиляди членове, които сами дефинират инвестиционната й политика; Социално предприятие на незрящи професионалисти, които водят процеси за организационно развитие в тъмното; система за солидарно градско земеделие, която въвлече хиляди в Бавария; “Добра торба“, която повишава жизнения стандарт на десетки жени на възраст над 50 години в Сърбия; образование, превърнато в поле за системно мислене чрез игра в Холандия: тези и още много примери и вдъхновения за възможната промяна, ще могат да преживеят между 14 и 16 ноември в Пловдив, всички, които търсят новите подходи за развитие на обществото.

 

 

Подобни статии

Top