По първоаприлски стартира електронното таксуване в Пловдив - DC news

По първоаприлски стартира електронното таксуване в Пловдив

Типично като за 1 април стартира днес електронната система за градския транспорт в Пловдив. Таблата по спирките, валидаторите и звуковата сигнализация в автобусите „решиха“ да заработят със солидно закъснение или пък изобщо да не тръгнат.

Пътниците, които чакаха днес по спирките, споделиха, че предпочитат да си вземат билет от кондуктора, тъй като не са наясно с новата система. „Всеки казва различни неща и се объркваме“, споделиха група младежи на спирката срещу „Тримонциум“.

В автобусите имаше и хора, които за пръв път чуваха, че има опция да си извадят пластика, която да зареждат  и да пътуват с нея за даден период. Колко струва? Откъде се вади? Какви документи са ми необходими? – това бяха най-често задаваните въпроси в рейсовете, а след като получава частично или изобщо не получаваха обяснение, пътниците си тръгваха още по-объркани.

По-голямата част от електронните табла по спирките, които се очакваше да заработят днес, останаха тъмни почти до обедните часове.

Виртуалното табло за масовия градски транспорт в интернет също не работи, защо и кога ще тръгне все още не е ясно.

Около 11 часа директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Борислав Кръстев разпрати прессъобщение, с което увери, че таблата по спирките, кактои тези в автобусите, вече работят  нормално.

Нововъведенията обаче ту работят, ту спират, сигнализират наши читатели, ние, както и те се надяваме, неуредиците да бъдат изгладени в най-кратки срокове.

Припомняме, че докато устройствата за продажба на билети по спирките и валидаторите в автобусите бъдат свързани с НАП, пловдивчани и гостите на града ще продължават да си купуват билети единствено от кондукторите.

Още вчера от Общината заявиха, че в началото новата система ще се напасва в движение и призоваха гражданите да подават сигнали за  всички  възникнали проблеми, както  и да дават своите предложения.

Ние също ви призоваваме да подавате своите сигнали за неуредиците в системата! 

Top