Първото електронно табло в Пловдив вече е монтирано (СНИМКИ)

eltablo (4)

Монтираха първото от електронните табла, които ще показват движението на градския транспорт в реално време в Пловдив. То обаче ще започнe да функционира едва когато бъдат монтирани таблата на всички 354 спирки в града.

Табелите са част от големия транспортен проект на Пловдив, който е на обща стойност 46 милиона лева. Той включва изграждане на 48 километра велоалеи и системи за интелигентно преминаване през мрежа от свързани кръстовища и за управление на градския транспорт.

Първата информационна табела беше монтирана на спирка номер на 123 на бул. „Мария Луиза”. Електронните табели ще показват в реално време движението на автобусите от градския транспорт и оставащите минути до пристигането им на спирката.

„Тази информация, която ще получават гражданите заедно с възможността да ползват един билет за няколко линии ще направи услугата по-достъпна. Ще е много по-удобно и времето за чакане ще е по-малко. Пловдивчани ще се предвижват по-удобно от една до друга точка на града“, каза кметът Иван Тотев.

Ще има техническа възможност за подаване на конкретна сервизна информация, свързана със задръствания, временно закриване на спирка поради ремонт, авария по маршрута или чисто информативни послания към пътниците в градския транспорт.

Кметът призова водачите на автомобили да шофират по-внимателно в Пловдив, защото започва и подмяната на светофарите с интелигентни уредби.

Тотев допълни, че ще има отделни кръстовища, на които светлинната сигнализация няма да функционира. Работата започва от „Иван Вазов“ и „Авксентий Велешки“, после екипите продължават със Сточна гара. Процесът отнема около 2-3 дни.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top