Пъстри пловдивски хвърчила даряват надежда на животни в беда

Какво може да накара група млади хора ежедневно да отделят от личното си време и средства, за да организират редица благородни каузи за животните, които са останали без дом и стопанин? Отговорът потърсихме в членовете на две пловдивски организации, за които да правиш добро безвъзмездно е начин на живот.

„Пусни хвърчило, подай лапа“ е първата по рода си инициатива в Пловдив, чрез която Интеракт клуб Пловдив – Филипопол, Ротаракт клуб Пловдив  – Филипопол и Animal Hope Bulgaria – Пловдив целят да помогнат едни от най-онеправданите и често незабележими обитатели на града под тепетата – бездомните животни.

Събитието ще се проведе на 4 юли (събота) от 10 ч. в парка под Младежкия хълм и всеки е добре дошъл да стане част от каузата. Специални гости ще бъдат сладките подопечни животни на Animal Hope Bulgaria – Пловдив.

Инициаторите се надяват, че „Пусни хвърчило – подай лапа“ ще се превърне в един малък празник, на който животните ще успеят да се социализират. „Много е важно хората да разберат, че бездомните животни по нищо не отстъпват на породистите и че насилието над тях подлежи на сериозни санкции от закона“, каза Елена Демирева от Animal Hope.

Елена е доброволец от половин година, след като посещава една от организираните разходки на животни от приюта. Постепенно започва да помага на организацията, а сега не спира да насърчава и мотивира всеки, който има възможност и желание да помага и да участва в каузите.

Истинско удоволствие е да присъстваш на сбирките на младите хора от двете организации, където идеите за инициативата се раждат, обсъждат  и реализират.

„За пръв път се включваме в инициатива, която помага на бездомните животни, но със сигурност няма да е за последно“, сподели Теодор Трифонов, президент на Ротаракт клуб Пловдив – Филипопол.

По думите му организацията на подобно събитие не е лесна работа, главно заради липсата на финанси и време, но когато нещата се правят с упоритост и обич, няма как да не се получат.

Хвърчилото е символ на мечтите, то пренася послания и запазва надеждата. А както знаем за бездомните животни често няма надежда – те биват отхвърлени изцяло от обществото и на тях често се гледа като проблем, който не може да бъде разрешен.

Инициативата „Пусни хвърчило, подай лапа“ ще включва workshop за направа на хвърчила, състезания за най-красиво хвърчило и най-дълъг полет.

Пъстри хвърчила ще се продават на място, а освен тях ще има и благотворителен базар. Артикулите, които ще се предлагат, са изработени от членовете на двете организации и в тях са вложени много любов към сладките бездомничета.

Към събитието във Фейсбук може да се присъедините ТУК!

Подобни статии

Top