Пътищата в община Асеновград са проходими при зимни условия

Пътищата в Асеновград са проходими при зимни условия, съобщават от пресцентъра на общината. Цялата техника и всички служители работят по почистването и обезопасяването на главните пътища в общината, както и по улиците на града. В града почистват 5 снегорина, 4 песъкари и 1 фандром, а по селата работят още 7 товарни автомобила и 11 трактори, уточняват от пресслужбата на общината.

На територията на община Асеновград няма откъснати населени места. Ръчно почистени и опесъчени са всички спирки, мостове и централна градска част. Ръчното почистване продължава и днес с 54 работници пред училищата, детските градини и здравните заведения. Към момента приоритет са големите улици След тях техниката и хората от фирмата за чистота ще влязат да чистят и малките пресечки.

Общинското ръководство се обръща към всички граждани с молба всеки да почисти снега от тротоарите пред имота си. Призив има и към собствениците на леки автомобили да изтеглят колите си на места, където да не пречат на почистването, тъй като към момента основният проблем на малките улици е паркираните коли.

Подобни статии

Top