Пътуваща изложба показва мултикултурните аспекти на човечността

Докараха бюлетините в Пловдив

Пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността“ гостува от днес на Областна администрация – Пловдив. В града под тепетата изложбата се провежда под патронажа на областния управител на област Пловдив Здравко Димитров и е по проект на фондация „Качество на живот“.

Целта на проявата, която остува на 11 града, е да спомогне за опознаването на бита, културата и обичаите на арменци, евреи, роми и на останалите етноси, населяващи земите ни. Фотографската изложба е съставена от 40 снимки на хора от различните етноси, населяваща България.

Пловдив е шестият град в който ще бъде експонирана експозицията, имаща за цел да постави акцент върху актуални обществени проблеми свързани с дискриминацията и да насърчи мултикултурния диалог между различните етнически общности в България.

Изложбата е и в контекстна на предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019г., защото ще даде нова насока за етническа толерантност и подкрепа на нуждаещите се.

Откриването на пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността” ще бъде днес от 12.30 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

Подобни статии

Top