„Пътят до библиотеката” стигна до Асеновград (СНИМКИ)

Указателни табели, които да посочват пътя към библиотеката  са поставени в Община Асеновград. Това е част от инициативата на  Фондация „Глобални библиотеки – България“  – „Пътят към библиотеката“, за обозначаване на местоположението на 650 обществени библиотеки , включени в мрежата на фондацията , на територията на 165 общини в цялата страна.

Целта  на проекта е да направим по-видими и популярни  обществените библиотеки  като места, където гражданите имат безплатен достъп до интернет, включително и в малки селища в отдалечените краища на страната. Успешното осъществяване на проекта ще бъде в полза на всички граждани и особено на тези, които са ограничени в достъпа си до интернет и ползването на електронни услуги.

Тази инициатива е част от цялостната програма на ФГББ, изпълнявана с финансиране на Фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ – САЩ и с подкрепа на изпълнителните власти за поддържане на условия за равен и безплатен достъп до интернет и електронни услуги за гражданите чрез подкрепа за обществените библиотеки.

В рамките на проекта, с подкрепата на Община Асеновград, са  поставени двуезични указателни табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в Асеновград и с. Тополово.

Подобни статии

Top