Работи ли системата за управление на градския транспорт?

Системата за управление на градския транспорт в Пловдив е функционална, съобщи директорът на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” инж. Борислав Кръстев. Към настоящия момент на електронните табла по спирките от масовия обществен транспорт в града се изписва актуална информация за пристигащите автобуси, които са регистрирани в системата. В самите автобуси работи системата за управление на автопарка, която показва курса и маршрута на шофьора и в реално време се отчита движението му спрямо графика. Експерти на ОП „ОКТ” текущо извършват промяна на маршрутите в зависимост от промените в тях. Информационната система в автобуса подава информация за следващата спирка.

Системата за електронно таксуване също е функционална. Валидаторите отчитат издадените от гишетата електронни карти.

Експерти от Българския институт по метрология и Националната агенция по приходите днес извършват реални тестове за сертифициране на системата, съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Репортерска проверка на DCNEWS обаче установи, че на практика подадената информация не отговаря на действителността. Към 14.00 ч. днес много от таблата наистина работят, но информацията, която показват не е актуална. Надписите по тях показват времеви интервали за пристигащи автобуси по дадена линия, които не се актуализират. Много от рейсовете изобщо не се отчитат от таблата, има и табла, които изобщо не работят.

В повечето автобуси валидаторите са блокирани, а тези, които работят, не винаги отчитат издадените за август карти-пластики. Информация за следваща спирка се подава в единици от рейсовете.

 

 

 

Подобни статии

Един коментар

 1. Еню Каймакчиев написа:

  Системата за управление на градския транспорт в Пловдив не работи. Сигурно инж. Борислав Кръстев не пътува с градския транспорт, затова твърди,че системата функционира нормално.
  – Таблата по спирките не показват номерата на всички линии за съответната спирка. На спирката спират автобуси с номера 7,17,16,116,20,24 , на таблото изписва само номер 24 останалите ленти са тъмни.
  – Информацията, която се изписва е невярна, показва, че автобуса А24 пристига след 16 минути, но той идва след 5 мин. и заминава , но таблото показанието, е че ще пристигне след 11 мин.. Междувременно на спирката са спрели и заминали 3 автобуса от горепосочените номера, но за тях системата не дава никаква информация.
  – В нито един от автобусите, в който съм пътувал информационната системата не работи,купуваш си билет от шофьора.
  Препоръката ми е инж. Кръстев да не гледа как системата работи през прозореца на колата, а да постои малко
  на спирката пък после да се качи в автобусите и тогава да прави тези изявления.
  С поздрав: инж. Каймакчиев
  Пловдив 11.02.2018

Top