Работник бе затиснат от тухлена стена в Пловдив (СНИМКИ)

Работник на 24-годишна възраст пострада на строеж зад блока на бул.“Хр. Ботев“ 13 в Пловдив. Бригадата му укрепвала тухлена стена, когато старият зид се срутил и затиснал момчето под себе си. Той е останал жив само поради факта, че отдолу е имало изкоп, разказват колегите му. Строителният работник е настанен в Университетската болница с гръдно-коремни травми, но за щастие няма нито една фрактура.

Днес е петият работен ден на стоителната бригада, наета да разшири стоматологичния кабинет, уреден в самостоятелна постройка зад блока на бул.“Христо Ботев“ 13. Сутринта работниците започнали да изливат бетон под една от двете тухлени стени, които им било наредено да интегрират в новата сграда.

Трагедията се е случила в миг, но въпреки това е имало очевидци. Моника, която живее на първия етаж в съседния блок, се е обадила на телефон 112.

Асан Удов разказва, че цялата бригада е от разложкия край. Тези дни опознавал колегите си, затова знаеше само, че казват на пострадалия Мальо. Според Удов, те са наети от софийска строителна фирма. Фактите около строежа засега не се съобщават, докато не приключи проверката на Инспекцията по труда.

Удов твърди, че цялата бригада е с изрядни трудови договори, че са имали лични средства за безопасност и че пострадалият Мальо е бил с каска по време на инцидента.

Според работника, инцидентът е станала заради опитите за укрепване на старите стени. Той смята, че е трябвало да се събори всичко и да се строи наново. Кабинетът се ползва от двама стоматолози. Според съседи, те пристигнали за минути на мястото на инцидента и придружили пострадалия до болницата. Инспекцията по труда ще излезе със заключение следващата седмица, тъй като строителната фирма не е пловдивска и проучването й ще отнеме време, обясни началникът Атанас Чернаев.

Подобни статии

Top