Работник загина при изкопни работи в Коматево /СНИМКИ/

58-годишен строителен работник загина при изкопни работи в пловдивския квартал „Коматево”. Инцидентът станал около 12 часа в малка уличка срещу базата на Футболен клуб „Ботев”. Докато мъжът заравнявал дъното на изкопа, в който трябвало да бъдат положени водопроводни тръби върху него се срутила земна маса и го затрупала. Мъжът е починал на място, съобщиха от полицията.

Божидар Врабов бил нает на трудов договор от Едноличен търговец ”Рангел Стойчев”, съобщи за DCTV директорът на Областната инспекция по труда Атанас Чернаев. Мъжът бил семеен, работел отскоро в строителната фирма. Строежът също бил от няколко дни, а по цялото трасе дълбокият три метра ВиК-изкоп е бил неукрепен. Това е и причината за случилото се, счита Чернаев.

От Инспекцията са издали акт за спиране на строителните дейности и са препоръчали мерки за обезопасяване на рова. Екипи на пожарната и полицията са извадили тялото на загиналия мъж. Не знаем какво е станало, коментираха работници на мястото.

Около 15:30 часа трупът бе изнесен под проливния дъжд от мястото на инцидента. Разследването продължава от служители на Първо районно управление на полицията и трудовата инспекция. По първоначални данни става дума за трудова злополука, уточни Атанас Чернаев.

Работник загина при изкопни работи komatevo3 komatevo2 komatevo1

Подобни статии

Top